Telttoja ei ole tavallisesti suunniteltu paikallaan pysyvään käyttöön eli, jos haluat käyttää telttaasi useita vuosia, niin älä jätä sitä alttiiksi sääolosuhteille pitkiksi ajoiksi. Jos etsit suojaa pitkäaikaiseen, paikallaan olevaan käyttöön, niin kannattaa harkita jotain muuta tuotetta.


Vinkkejä huippukunnon ylläpitämiseen

  • Pitkäaikainen altistuminen UV-säteilylle heikentää materiaalia ja sen vedenpitävää pinnoitetta. Sen vuoksi teltta tulisi mahdollisuuksien mukaan pystyttää varjoisaan paikkaan.
  • Lika ja pöly vaikuttavat materiaalin DWR-pinnoitteeseen (Durable Water Repellent), mikä heikentää sen vettähylkivää ominaisuutta. Se voi myös vaikuttaa ilmanvaihtoon, jolloin sisätiloihin voi muodostua kondenssia ja kosteutta, vaikka ei sataisikaan.
  • Ole varovainen, jos käytät telttaa äärimmäisissä sääolosuhteissa, sillä rankkasade ja tuuli voivat heikentää materiaalia; se voi menettää kestävyyttään, mikä voi johtaa repeämiin tai halkeiluun. Yritä siksi löytää suojaisa paikka leirin pystyttämiseen.
  • Avaa teltan ovet ja anna sen tuulettua ja kuivua ennen pakkaamista. Jos pakkaamisen aikana sataa, niin varmista, että annat sen kuivua ulkona mahdollisimman pian ennen uudelleen pakkaamista. Vaikka teltta olisikin mielestäsi jo kuiva, kun tulet kotiin, niin ripusta se silti ulos päiväksi tai kahdeksi ennen kuin pakkaat sen varastoon.
  • Teltta kannattaa säilyttää käyttökertojen välillä viileässä, kuivassa paikassa ja mielellään isommassa pussissa, sillä materiaali voi vahingoittua, jos se on puristuksissa pidempiä ajanjaksoja. Kompressio- tai tavarapussin käyttö enintään kolme päivää kerrallaan ei kuitenkaan ole ongelma.